Heeft u vragen?

Sanne - Verzorgende IG

Wat de ene dag niet lukt, gaat de volgende dag beter, en andersom

Wat doe ik:

Sanne werkt op locatie Avondlicht als verzorgende IG.

‘Ik heb al jong kennis mogen maken met het werk, omdat ook mijn moeder dit werk altijd gedaan heeft. Dus eigenlijk ben ik in haar voetsporen getreden. Ik werk hier nu al zes jaar met veel plezier.

Het is een afdeling waar 18 cliënten wonen. De cliënten die ik mag verzorgen hebben dementie en/of een lichamelijke afhankelijkheid.

Elke ochtend start ik met vier collega’s. Meteen een teamgevoel dat is heel prettig. Daarna doet iedereen zijn eigen rondes, maar kun je altijd met elkaar overleggen’.

Wat maakt mijn werk zo leuk:

Op de vraag wat het werken bij locatie Avondlicht zo leuk maakt zegt Sanne:

‘Er woont een diversiteit van mooie mensen met een verschillende zorgbehoefte en dat spreekt mij aan. Cliënten die dementie hebben, ondervinden last van de dagelijkse dingen en het ritme. Wat de ene dag nog niet lukt, gaat de volgende dag weer beter en andersom. Daar kun je zelf dus ook door verrast worden. Mensen worden ook steeds ouder en dit brengt dat ik al vaker iemand van 100 jaar heb mogen verzorgen.

Heel mooi hoe je iemand ook dan mag helpen aan een fijn thuisgevoel. Want verhuizen valt zéker op die leeftijd niet mee. Maar dan staan wij als team voor deze nieuwe bewoner met open armen klaar’.