Heeft u vragen?

Sandra - Persoonlijk begeleider en Coach on the Job

“WLGroep en mijn clustermanager hebben mij altijd gesteund om te blijven ontwikkelen via opleidingen, cursussen en het meedenken in de mogelijkheden. Ik kijk altijd naar kansen voor mijn eigen groei."

Sandra is Verpleegkundige en werkt als coach on the job (COTJ) en Persoonlijk begeleider op de Vossestaart.

“Ik heb mijn diploma Z-Verpleegkundige behaald aan het begin van mijn carrière bij WLGroep en zit bij de organisatie nog altijd op mijn plek. Doordat ik elke 4-5 jaar wissel van locatie leer ik steeds nieuwe dingen en blijf ik mijzelf ontwikkelen. De laatste 15 jaar heb ik dat in de ambulante zorg gedaan.”

“Op de Vossestaart wonen 24 cliënten met een LVB (Licht Verstandelijke Beperking) en we begeleiden daarnaast ook19 cliënten met een VPT (Volledig Pakket Thuis) in de regio Hoorn. Dat we op deze manier werken en er altijd samen, met een heel team, voor de cliënten zijn vind ik heel prettig. Voor de cliënten met een VPT geldt dat je ze samen met een andere collega begeleid. Voor de client is het fijn dat er altijd een vast gezicht is. In het werk kun je samen overleggen en heb je altijd het back-up gevoel.”

“In mijn werk binnen het VPT team heb ik veel 1 op 1 contact en daarom is geen dag hetzelfde. Elke casus is anders en bij elke client wordt er iets anders van je verwacht. Goed luisteren naar iemand komt natuurlijk bij iedereen terug. Dat ik een client zie groeien vind ik fantastisch. Dat iemand echt zichzelf kan zijn en kan doen waar hij zich prettig bij voelt. De ene keer is dat begeleiden naar werk, dagbesteding, een hobby of zorgen dat iemand weer goed in zijn vel zit. Ik ondersteun waar nodig en laat los als het kan. Dat is de reden dat ik elke keer weer besef dat ik ontzettend leuk werk heb.”

“In het werken met de cliënten die op de Vossestaart wonen ben je onderdeel van een groot team. Dat is anders maar ook dat werkt prettig. De leeftijd van mijn collega’s is van jong tot oud(er) en er zit veel ervaring in het team. We kunnen veel van elkaar leren en zorgen zo voor de beste begeleiding voor de cliënten. Humor is ook belangrijk in mijn werk, dat houdt mij jong!”

“WLGroep en mijn clustermanager hebben mij altijd gesteund om te blijven ontwikkelen via opleidingen, cursussen en het meedenken in de mogelijkheden. Ik kijk altijd naar kansen voor mijn eigen groei. Dat kan ik nu in mijn functie als Coach on the Job; een overkoepelde blik, ondersteunen van het team en kijken wat er nodig is voor de toekomst. Zo kan ik meer betekenen in de breedste zin van het woord. En zie ik weer een kans voorbij komen, wie weet pak ik die met beide handen aan. Ik blijf altijd wensen houden als het gaat om mijn carrière bij WLGroep.”