Heeft u vragen?

Rina - Persoonlijk begeleider dagbesteding

“Contact maken staat in alles wat ik doe centraal”

Rina is al 12,5 jaar werkzaam bij ons. Sinds oktober staat ze vast als Persoonlijk begeleider dagbesteding op wentel 4C.

“Toen ik 12,5 jaar geleden begon ben ik gestart als flexibele medewerker. Dit heb ik heel lang gedaan op verschillende woonlocaties en daarna op dagbesteding. Als flex medewerker kwam ik voor het eerst op wentel 4C en deze cliënten raakten mij meteen. Daarom werk ik sinds oktober als vaste persoonlijk begeleider op deze locatie.”

“Er wonen 7 mannen, 5 wat ouder en twee jongere mannen wat maakt dat het een mooie mix is. Deze mannen communiceren non-verbaal, dit betekent dat ze niet kunnen praten maar om een andere manier duidelijk maken wat ze willen en/of bedoelen. En iedereen heeft weer een andere manier wat ik heel erg leuk vind.”

“Ik bied dagbesteding aan 5 van de cliënten die hier wonen en allemaal 1 op 1. Ik geef bewegingsactiviteiten, muziek, en binnen- en buitenactiviteiten maar het contact maken staat altijd centraal. Met de kleinste activiteit een glimlach tevoorschijn toveren maakt mijn dag compleet.”

“Met een van de mannen wandel ik vaak. Hij geniet het meest van de natuur en van het kijken naar bomen, bloemen en dieren. Door hem ervaar ik zoveel meer hoe mooi de natuur is. Hij heeft ervoor gezorgd dat ik er ook veel bewuster naar kijk en samen ervaren we de wisselingen van de seizoenen.”

“We hebben een team dat met en voor elkaar werkt. Samen zorgen we ervoor dat deze cliënten voelen dat ze er mogen zijn.”