Heeft u vragen?

Paul - BBL-zij-instroom

Het cirkeltje is rond!

Paul is 43 jaar, getrouw en vader van twee zoons. Hij volgt de opleiding MMZ en zit nu in het 3e jaar BBL-Z. Zijn loopbaan is hij begonnen als medewerker in de detailhandel. Deze baan had voor Paul geen toekomst en ook de wens om in de zorg te gaan werken werd steeds sterker. Hij is op zoek gegaan naar de mogelijkheden. In eerste instantie durfde hij dit niet aan maar een paar jaar later heeft hij toch de stap genomen. Na een sollicitatiegesprek bij WLgroep is hij aangenomen en begonnen met zijn opleiding. Paul zit nu in zijn laatste jaar van de opleiding en hoopt binnenkort zijn diploma te halen.

“De zorg heeft mij altijd aangesproken, als bijbaan werkte ik in het zwembad. Hier kwam elke week een groep cliënten met een verstandelijke beperking zwemmen. Toen zag ik al hoe leuk deze doelgroep is.”

“Hier werk je met mensen, je bent zelf ook een mens en geen nummer. Dit maakt het werken zo leuk. Elke situatie vraagt om een andere aanpak, ik organiseer graag en zoek altijd naar een goede oplossing.”

Leuk weetje: Op zijn eerste werkdag herkende een cliënt Paul meteen vanuit het zwembad. Het cirkeltje is rond!

Ook is Paul ambassadeur in het promoteam WLgroep en probeert op die manier meer mensen enthousiast te maken voor de zorg. Dat is hem al gelukt in zijn eigen vriendengroep. Nicole is net gestart met de opleiding.

Klik hier voor het verhaal van Nicole.