Heeft u vragen?

Monique - Verzorgende IG

“Ik heb hier leuke collega’s, lieve cliënten en een mooie, overzichtelijke locatie met een prachtige tuin. Wat wil je nog meer?”

Monique werkt als verzorgende IG (Individuele Gezondheidszorg) bij woonzorgcentrum Weidehof (Spanbroek). Ze woont in de buurt en wilde graag op de fiets naar haar werk. Toen er een vacature vrij kwam bij Weidehof twijfelde ze geen moment. Inmiddels zit ze drie jaar helemaal op haar plek. 

“Ik heb hier leuke collega’s, lieve cliënten en een mooie, overzichtelijke locatie met een prachtige tuin. Wat wil je nog meer?” begint Monique haar verhaal. 

“Het team van Weidehof is klein en staat altijd voor elkaar en de cliënten klaar. We organiseren veel leuke activiteiten voor de cliënten zoals muziekoptredens, sjoelen en yoga. We hebben ook een mannensoos waar het verboden is voor vrouwen. In de winter binnen en in de zomer in de prachtige binnentuin. Als team gaan we ook graag met elkaar op stap. Ik ben dan degene die dit met plezier regelt.”  

Het team staat ook voor elkaar klaar als een collega’s iets overkomt. “Mijn moeder is net overleden en ik ben zo goed opgevangen. Kaartjes en knuffels en altijd de ruimte om even met iemand te kunnen praten. Het is hier echt in voor- en tegenspoed.” 

Naast je zus wonen 

Er gebeuren veel mooie dingen waar je als medewerker getuige van mag zijn. “Er wonen sinds kort twee zussen bij ons, ook nog in twee appartementen naast elkaar. Er moet wel ruimte voor zijn, bij deze twee zussen is dat gelukt. Ze hebben het heel erg leuk met elkaar én kunnen ook lekker kibbelen op zijn tijd. Als er een verjaardag in de familie wordt gevierd, gaan ze graag samen op pad. In het weekend komt het jongere broertje langs op zijn scootmobiel om zijn zussen te bezoeken. Dat dat hier kan, is ontzettend mooi om te zien.” 

Zoon komt stage lopen 

Thuis vertelt Monique enthousiast over haar werk en de cliënten. “En dat heeft ervoor gezorgd dat mijn zoon zijn (snuffel)stage hier heeft afgerond. Hij liep niet op mijn afdeling stage maar bij de activiteitenbegeleiders. Hij heeft het ook zo naar zijn zin gehad. Hij volgt nu de opleiding voor ergotherapeut. Wie weet is er wel een plekje vrij bij WLGroep als hij klaar is.”