Heeft u vragen?

Michaela - BBL - Verzorgende IG

"Het is zoals ik altijd bedacht heb dat het zou zijn"

Michaela werkt als BBL Verzorgende IG bij ons en is in februari gestart met de opleiding.

"Ik heb jaren in de detailhandel gewerkt; slager, bakker, supermarkt en uiteindelijk ben ik naast mijn werk als vrijwilliger aan de slag gegaan in het Hospice. Ik heb altijd al de zorg in gewild, maar het is er nooit van gekomen. Mijn zus werkt ook in de zorg bij WLGroep en haar verhalen hebben mij altijd het gevoel gegeven van dat wil ik ook. Maar echt de stap zetten heeft dus wel even geduurd. Tot ik op een verjaardag zat en een vriendin, ook werkzaam bij WLGroep als activiteitenbegeleider, mij het laatste zetje gaf om gewoon een keer naar de inloopavond te gaan over het werken en leren. Ik ben gegaan en toen kwam alles in een versnelling."

"Vanaf februari volg ik nu de opleiding. Ik werk vier dagen en ga op woensdag naar school. Best even wennen om weer te moeten leren, maar omdat ik het ook meteen in de praktijk kan toepassen en vragen kan stellen aan collega's is het een stukje makkelijker. De jongste is 17 en de oudste is 55 jaar en we leren allemaal van elkaar. Op het werk heb ik mijn werkbegeleider bij wie ik altijd terecht kan. Ook mijn man en kinderen staan helemaal achter mijn keuze en geven mij alle ruimte om dit te kunnen doen. Dat is voor mij ook belangrijk!"

"Het wisselende rooster is ook iets wat nieuw is. Als ik werk heb ik cliënten en collega's om mij heen wat ik heel fijn vind, de dagen dat ik nu alleen thuis ben zijn heerlijk en ook daar geniet ik weer van. De collegialiteit, de band die je opbouwt met de cliënten en het praatje wat je maakt zorgen ervoor dat ik met plezier naar mijn werk ga. Er echt kunnen zijn voor iemand is iets wat ik ook in mijn vrijwilligerswerk heel belangrijk vind. Het vrijwilligerswerk bij het hospice ben ik blijven doen. Dat is nog steeds iets wat ik heel mooi en interessant vind om te doen. En wie weet, als ik klaar ben met mijn opleiding kan ik daar bij WLGroep wel verder in leren en iets me doen. Maar nu eerst de opleiding voor Verzorgende IG, de beste keus die ik heb gemaakt!"