Heeft u vragen?

Mees - Vakantiekracht ouderenzorg

Voor mij iets simpels, voor hun heel veel

Mees werkt op locatie Het Noorderlandhuis als vakantiekracht. ‘Even een stukje fietsen op de duo fiets en dan een ijsje halen met een cliënt uit Het Noorderlandhuis. Voor mij is dit heel simpel om te doen, maar voor de cliënten betekent het heel veel. Zo mooi om die blije gezichten te zien en de waardering die ik krijg voor wat ik graag doe’, zegt Mees.

 

‘Ik studeer International Business aan de Hogeschool in Amsterdam. In de zomer was ik altijd te vinden in de bollenschuur. Dat waren lange dagen, hard werken en ik leerde er niet wat ik wilde leren. Een goede vriendin vroeg op een gegeven moment: “Is werken in de zorg niet wat voor jou? Je bent zo sociaal en goed met mensen.” Dat leek mij wel wat! En zo ben ik vorig jaar gestart bij Wilgaerden als vakantiekracht. Dat is zo goed bevallen dat ik ook dit jaar weer als vakantiekracht aan de slag ben gegaan bij een andere locatie. Er is duidelijk een verschil tussen de cliënten van verschillende locaties, ze reageren anders en dat is leuk.

Ik werk vier dagen in de week van 10.00 tot 16.00 uur met nog drie andere vakantiekrachten. We zien elkaar aan het begin en einde van de dag. De rest van de dag zijn we bij de verschillende afdelingen werkzaam. Samen met de vaste collega’s wordt er afgesproken wat er per dag gedaan gaat worden. Er is natuurlijk ook de vrijheid om zelf initiatief te nemen.

Zo zijn er de standaard werkzaamheden zoals de koffieronde en het eten. De activiteiten verschillen per dag. Dit is ook afhankelijk van het weer. Bij mooi weer gaan we naar buiten. En als dit niet kan worden er binnen activiteiten bedacht. Bijv. de braintrainer of samen wat drinken en gezellig praten. Zo af en toe help ik bij grotere groepsactiviteiten die door de activiteitenbegeleiders georganiseerd worden.

Cliënten kennen mij allemaal al lang bij naam terwijl ik soms nog wel eens moeite heb met het onthouden van de namen. Dit komt vast doordat er zo weinig mannen in de zorg werken. Ik krijg zoveel waardering voor mijn werk, zelfs van mijn eigen familie. Mijn Oma woont ook in Het Noorderlandhuis. Sinds ik hier vakantiewerk doe is ze ook veel actiever geworden en gaat ze ook zelf naar buiten‘.

 

Op de vraag of Mees volgend jaar weer komt geeft hij aan dat dit niet gaat lukken. Hij gaat volgend voor zijn studie zes maanden naar Amerika maar anders is hij er zeker weer bij!

Je bent altijd weer welkom!