Heeft u vragen?

Mariska - BBL Verpleegkundige - Wijk

"Geen dag is hetzelfde en dat maakt het werk ook zo leuk"

Mariska werkt al 20 jaar voor onze organisatie, en blijft hier gelukkig ook nog!

“Ik werk op de locatie Hoorn Kersenboogerd in de wijk als leerling Verpleegkundige. Toen ik net gediplomeerd was als Verzorgende-IG en op zoek was naar een leuke baan kon ik tijdelijk komen werken op deze locatie waar ik al eens had gewerkt via een uitzendbureau. De locatie, de collega's en de sfeer spraken mij erg aan en heb het aanbod aangenomen. Toen nog met het idee dan zie ik daarna wel weer wat er op mijn pad komt. Inmiddels ben ik dus 20 jaar verder en is dit nog steeds de beste keuze die ik heb kunnen maken!”

“Al jaren vroegen mensen in mijn omgeving zich af waarom ik geen verpleegkundige opleiding doen, dat vinden ze echt bij mij passen. Zelf had ik daar ook wel eens over nagedacht, dus nu de kans voorbij kwam om op mijn locatie deze opleiding te mogen doen heb ik deze met beide handen aangegrepen. Weer een nieuwe uitdaging met meer mogelijkheden. Er is veel veranderd in de zorg op deze locatie. Van alle soorten zorg die we gaven, nu specifiek wijkzorg. Bij de mensen thuis en ook daadwerkelijk de wijk in. Geen dag is hetzelfde en dat maakt het werk ook zo leuk.”

“In 2022 ben ik begonnen met de opleiding voor verpleegkundige in 2,5 jaar. Het eerste halfjaar zit er inmiddels op en heb het erg naar mijn zin. Ik heb al veel geleerd; een nieuwe kijk op mijn dagelijks werk en om verder te kijken naar de mogelijkheden bij de cliënt en zo het verschil te kunnen maken.”

“De opleiding is naast werken, een huishouden en 2 kinderen soms best pittig. Naast de vaste schooldag is er ook nog huiswerk en opdrachten die ik moet maken, maar dat heb ik er graag voor over! Nog 2 jaar en dan hoop ik mijn diploma in ontvangst te mogen nemen, en nog vele jaren dit mooie vak uit te oefenen!”