Heeft u vragen?

Lennart - Persoonlijk begeleider wonen-dagbesteding

"Ik ben vandaag de klos"

"Ik ben vandaag de klos" roept Peter en rent al naar de bus met zijn rugtas onder zijn arm. "We volgen hem vol goede moed en stappen in. We gaan weer aan de slag!"

Lennart is persoonlijk begeleider en zit al 15 jaar in de zorg. Sinds twee jaar is hij werkzaam op de dagbesteding de Makerij."Ik voel mij vrij en gewaardeerd in mijn werk. Met collega's heb ik een mooi project mogen initiëren waarbij deelnemers een zinvolle dagbesteding mogen geven door arbeidsmatige klussen te doen zonder druk."

"Vandaag gaan we naar de Werf. We noemen het de Werf want Clean2Anywhere is wat lastig uit te spreken voor onze deelnemers. Clean2Anywhere is een organisatie die zich inzet voor een betere wereld door plastic te recyclen. Van dit plastic maken ze prachtige schepen en sloepen na uit de VOC tijd. Met onze deelnemers maken wij touw voor die schepen, ook vanuit gerecycled plastic. Dit proces noem je touw slaan en dat slaan dat doe je met een klos. De deelnemer die dat die dag doet is dus de klos.

"Er is ruimte en waardering om taken naast je werk te kunnen en mogen oppakken. Dit vind ik heel leuk om mijn werk nog interessanter te maken. Er is wat dat betreft voor iedere collega de ruimte om te doen wat je goed kan en leuk vind. Er hangt een goede sfeer en de deelnemers zijn vaak enthousiast wat het werk heel leuk maakt."