Heeft u vragen?

Kim - Gedragsdeskundige

Kim is nu ruim acht jaar werkzaam bij de organisatie onder het label EBC360. Als gedragsdeskundige is zij verantwoordelijk voor de diagnostiek en behandeling van de cliënt op psychosociaal gebied. Ze gaat naar de locaties toe en spreekt veel met cliënten en de begeleiding en verzorging. Sinds kort is zij ook verbonden aan locaties in de ouderenzorg naast de ‘ouderen’ in de gehandicaptenzorg.

“De ouderenzorg is een relatief nieuw terrein voor de gedragsdeskundige. Het uitgangspunt voor de gedragsdeskundige is preventie en gericht op welzijn in plaats van ziekte. Ouderen belanden op latere leeftijd vaak opnieuw in een afhankelijkheidsrelatie. Het is heel mooi om vanuit dat uitgangspunt een positieve bijdrage te kunnen leveren aan de kwaliteit van bestaan van al onze cliënten”!

“Als gedragsdeskundige bij WilgaerdenLeekerweideGroep heb je naast betrokkenheid bij vaste locaties een aantal andere taken. Zo doe ik bijvoorbeeld  slaaponderzoek in ons ‘Dreamteam’. Cliënten in zowel de gehandicaptenzorg als in de psychogeriatrische zorg kunnen niet altijd goed zelf vertellen hoe de kwaliteit van hun nachtrust is. Door een onderzoek te doen met een anamnese en een speciaal horloge kunnen we de nachtrust goed in kaart brengen om vervolgens een multidisciplinair advies te geven. Het is geweldig om te zien hoe onze adviezen en interventies een groot verschil kunnen maken voor de cliënt”.

“Voor WilgaerdenLeekerweideGroep is opleiden en ontwikkelen belangrijk. Zo heb ik vorig jaar de mogelijkheid gekregen om de opleiding tot orthopedagoog-generalist te volgen. Dit is een tweejarige post-master na de opleiding tot orthopedagoog. Het is een brede opleiding en ik kan hiermee steeds meer verschillende behandelingen bieden (zoals cognitieve gedragstherapie en EMDR, een traumabehandeling)”.

“Soms zijn situaties lastig of ingewikkeld, maar dan zijn er altijd collega’s om zorgen mee te delen en samen te werken. Het team gedragsdeskundigen is een gedreven en enthousiaste club, waar het fijn is om bij te horen. Al met al heb ik een hele mooie en uitdagende baan, waar geen dag hetzelfde is”. 

Omkijken naar een ander. Naar mensen die zichzelf willen zijn, zelfs als ze daar wat assistentie bij kunnen gebruiken. Dat vraagt aandacht en geduld. Soms veel. Maar dat is wat het is. Een investering in een ander. Dat kan jij. Omdat je begrijpt dat iedereen mag leven naar de mogelijkheden. Voor jou is dat de gewoonste zaak van de wereld. Werken bij de gewoonste zaak van de wereld? 

Wij hebben de baan die bij je past. Kijk snel bij de vacatures en zet een mooie stap in mensenwerk!