Heeft u vragen?

Kim - BOL niveau 4

Ben zo blij dat ik hier stage mag lopen!

Kim loopt dit jaar stage op maandag en dinsdag bij locatie Noorderlandhuis bij de activiteitenbegeleiding. Ze volgt de opleiding maatschappelijke zorg niveau 4 en zit in het 2e jaar.

“Voordat ik stage ging lopen wist ik nog niet goed welke doelgroep ik leuk vond. Ik ben iemand die niet graag stil zit en graag naar mensen luistert. Ik zit dus helemaal op mijn plek. Op maandagochtend ondersteun ik bij de gym. In de middag begeleid ik een activiteit op een van de afdelingen of ga ik samen met een cliënt iets ondernemen. De cliënt mag dan zelf aangeven wat hij of zij leuk vind. Nagels lakken vinden veel clienten leuk. De vrouwen willen elke week wel weer een nieuwe kleur op hun nagels. Wandelen vinden ze ook heerlijk. Even lekker naar buiten en samen praten over vroeger of wat we onderweg tegenkomen. Op de afdelingen doen we creatieve activiteiten, spelletjes of doen we een activiteit om meer te bewegen.

Dinsdag is elke week weer anders. Ik doe activiteiten alleen maar ik doe ook activiteiten samen met een collega activiteitenbegeleider. Samen zorgen we dat de themaborden op elke gang aangepast worden zodat we daar met clienten naar kunnen kijken en over kunnen praten. Ook zorgen we dat de locatie gezellig aangekleed is. Bijvoorbeeld in kerstsfeer.

Ik kom soms ook terug op een andere dag zoals met sinterklaas. Als sint met twee pieten gingen we langs alle clienten. Dat was geweldig!”

“Sinds kort ben ik naast mijn stage aangenomen bij de flexpool. Ik werk dan in het weekend op een van de locaties. Zo verdien ik extra geld en doe ik nog meer ervaring op.

Ik heb het heel erg naar mijn zin. De clienten en ook de begeleiding zijn geweldig. Ik kan altijd vragen stellen en samen verzinnen we heel veel leuke activiteiten. Volgend jaar mag ik ook weer stage lopen en wil ik weer in de ouderenzorg. Dat wordt dan wel een andere locatie maar daar krijg ik het vast weer heel erg naar mijn zin. Maar nu ga ik hier nog genieten.”