Heeft u vragen?

Ina - Helpende Plus

“Ik zit hier helemaal op mijn plek”

“Ik hou van de dynamiek in het werken met de cliënten”

Ina werkt als Helpende Plus bij WLGroep in een flexibele poule. Ze heeft jarenlang ervaring opgedaan in de ouderenzorg maar heeft op haar 55e een switch gemaakt en werkt nu sinds 2,5 jaar bij het label Leekerweide, in de gehandicaptenzorg.

“Jarenlang heb ik gewerkt in de ouderenzorg. 2,5 jaar geleden heb ik de overstap gemaakt naar de gehandicaptenzorg. Ik was werkzaam voor het Matchpunt en zij hebben gevraagd of ik het leuk zou vinden om op een locatie voor mensen met een beperking te gaan werken. Dat heb ik gedaan en er nog geen moment spijt van gehad.”

“Het werken in een flexibele poule ervaar ik als heel prettig. Ik kom blanco binnen en maak van alles mee. Ook heb ik veel invloed op mijn rooster wat mij een gevoel van vrijheid geeft. Wie weet kom ik ergens waarvan ik denk hier wil ik blijven maar nu voelt dit prima.”

“Ik ben bij WLGroep binnen gekomen als Helpend een heb ik hier mijn Helpende Plus diploma gehaald. Zo kan ik nog meer betekenen voor de locaties waar ik ingezet wordt.”

“Ik ben gek op de dynamiek van het werken met cliënten en ik maak altijd wel weer iets mee. Zo was ik laatst een avondwandeling aan het maken met een van de cliënten. Toen we bij de kinderboerderij kwamen waren er twee geiten ontsnapt. Samen hebben we geprobeerd om de geiten weer teug te krijgen in de wei. We hebben vreselijk gelachen. Een geit hebben we te pakken gekregen en de ander is gelukkig ook weer veilig terug gekomen. Het plezier wat we samen hebben gehad pakt niemand ons meer af.”

“Het grote verschil met de ouderenzorg is dat ik hier natuurlijk ook met jongere mensen werk en ik meer kan ondernemen omdat de cliënten dit zelf graag willen.

“Ik zit hier helemaal op mijn plek!”