Heeft u vragen?

Ilse - Medewerker receptie

Alle mensen hebben hun eigen verhaal, hoe mooi is dat!

“Hoe mooi is het om naar anderen te luisteren, naar hun verhaal. Welke leeftijd je ook hebt, je bent iemand, wat er ook in je rugzak zit.” Dit zijn woorden van Ilse Koppes, werkzaam als medewerker receptie in de Horstenburgh in Obdam. ”Het maakt mijn werk zo leuk als ik vanachter de balie aandacht kan geven aan de cliënt. Even de tijd nemen voor de ander. Gastvrijheid, je krijgt er zoveel voor terug. De glimlach van een cliënt zegt vaak genoeg.”

Ilse werkt al heel lang voor onze organisatie. Gestart in de zorg, later in het Zorghotel en nu alweer een tijdje in de Horstenburgh. En met het motto in haar achterhoofd dat je nooit te oud bent om te leren, staat Ilse open voor nieuwe dingen. Zo heeft ze binnen de organisatie een ontwikkelingstraject gevolgd. “Je moet wel zelf stappen ondernemen om je te ontwikkelen” zegt Ilse. Ze kijkt regelmatig op intranet om goed op de hoogte te blijven, maar ook via mijn Leerplein heeft ze zich in onderwerpen verdiept. Op dit moment doet ze naast haar werk als medewerker receptie ook een aan coaching met het onderwerp ‘werken met compassie'.

Binnen de organisatie mist ze nog wel eens de terugkoppeling op vragen, maar het kan natuurlijk niet perfect zijn. Het perfecte plaatje willen we natuurlijk heel graag, maar ja dan is de uitdaging ook weg. Ilse zet zich nog regelmatig in om situaties te verbeteren. “Wie zijn wij om te bepalen wat goed is voor onze cliënt. De cliënt kan los van zijn beperkingen heel goed aangeven wat hij of zij wil. Niet iedereen wil om 10.00 klaar zitten voor de koffie. Het geeft ook weer wat meer ruimte om de zorg te leveren”.

“Samen met je collega’s het werk doen, we zijn allemaal belangrijk, is iets wat nog wel eens vergeten wordt. Je bent een team.” Dit alles maakt Ilse haar werk leuk en uitdagend.

Werken voor WilgaerdenLeekerweideGroep is de andere manier van zorg verlenen. Eerst de mens, dan de regels. Voor ons is dat de gewoonste zaak van de wereld. Voor jou ook? Dan moeten we snel een keertje praten.