Heeft u vragen?

Femke - Activiteitenbegeleider

“Iedere dag mag anders zijn”

Femke is activiteitenbegeleider bij het Noorderlandhuis in Hoogkarspel.

“In 1995 ben ik gestart in Obdam bij een avondproject. Er werd toen voor het eerst een broodmaaltijd aangeboden met begeleiding voor cliënten die daar woonden. Dit werd al snel meer en er werd een dagbesteding geopend voor mensen uit de wijk. Na mijn scholing welzijnscoach zijn daar meer coördinerende taken bij gekomen. Ik heb daar vijftien jaar met veel plezier gewerkt.”

“Daarna ben ik gestart in het Noorderlandhuis en samen met een collega ben ik verantwoordelijk voor het welzijn van de cliënten. We starten met een intake op het moment dat een cliënt bij ons komt wonen zodat het aanbod afgestemd kan worden op de wensen en mogelijkheden.”

“We ondersteunen de 65 vrijwilligers die activiteiten begeleiden en/of als bezoekvrijwilligers gekoppeld zijn aan een van de cliënten, sluiten aan met een activiteit bij de jaarlijkse feestdagen zoals Koningsdag, kerst en sinterklaas, organiseren uitstapjes en ondersteunen de cliënt assistentes op de huiskamers.”

“Er is heel veel mogelijk en daar ga ik altijd graag naar op zoek. Ik geef de mensen graag het gevoel dat ze uitgedaagd worden en dat ze er toe doen. Een lach, een knuffel of een arm om je heen daar krijg ik energie van. Iedere dag mag anders zijn en ik zorg er graag voor dat dat ook echt zo is!”

Wij hebben de baan die bij je past. Kijk snel bij de vacatures en zet een mooie stap in mensenwerk!