Heeft u vragen?

Elena - Wijkverpleegkundige

“Mijn collega's noem mij vaak gekscherend een wandelende encyclopedie!”

Elena is wijkverpleegkundige in Enkhuizen. Ze begon haar carrière bij WLGroep in 2005 als helpende bij woonzorgcentrum Herfstzon (Enkhuizen). Na diverse opleidingen en functies bij verschillende locaties van WLGroep is ze nu weer terug bij Herfstzon. Ze stuurt er het team aan en begeleidt een wijkverpleegkundige in opleiding.  

Elena heeft veel kansen gehad om zich steeds verder te ontwikkelen. Van helpende groeide ze door naar verzorgende IG. Erna volgde ze de opleiding tot verpleegkundige en de aansluitende HBO-V opleiding. Opleidingen waarbij je ook op verschillende locaties werkt. “Dat is goed, want dan wordt je omringd door andere collega’s met andere inzichten en ervaringen”, vertelt Elena. “Alles wat ik geleerd heb ik al die jaren kan ik nu weer overdragen aan het team in Enkhuizen.” Haar collega’s noemen haar vaak gekscherend een wandelende encyclopedie. “Ik merk dat we ook elkaar inspireren en motiveren om verder te leren.” 

Technologie is onmisbaar 
“Ons uitgangspunt in de zorg in de wijk is dat we mensen thuis ondersteunen waarbij we zorgen dat ze dit zo zelfstandig mogelijk kunnen blijven doen”, vervolgt Elena. “Zorgtechnologie is heel belangrijk geworden. Zo hebben we robot Tessa die de cliënt op tijd herinnert aan een afspraak. Ook de oogdruppelbril en de medicijndispenser die zelf een signaal afgeeft als er medicatie ingenomen dient te worden, zorgen voor meer zelfstandigheid. Dat wordt door onze cliënten als heel prettig ervaren. Ik heb laatst met een cliënt het beeldbellen uitgeprobeerd. De cliënt was zo enthousiast, ze gaf haar dochter bij het afscheid een dikke (lippenstift)-zoen op het beeldscherm van mijn Ipad. Dan weet je dat technologie echt het verschil kan maken.” 

Ontspanning zorgt voor sterker team 
Er gebeuren vaak leuke dingen die je altijd bijblijven. Elena: “Ik had een keer een lekke band toen ik bij een van mijn cliënten was. Deze meneer van 95 jaar was ontzettend handig en had binnen mum van tijd mijn fietsband geplakt. Hij vond het ontzettend leuk om te doen en ik was heel erg blij met de hulp.” 

Het team onderneemt graag leuke dingen met elkaar. Het zorgt voor ontspanning, je leert elkaar beter kennen en het maakt je sterker als team. “Een creatieve workshop, lekker met elkaar eten en de laatste keer zijn we in Volendam op de foto geweest en hebben we op het terras met een cocktail ontzettend genoten met elkaar.” 

Doorwerken om op reis te kunnen 
In haar vrije tijd gaat Elena graag op reis met haar vriend. “Ik ben net drie weken in India geweest. Ik heb de zomer doorgewerkt en kon daarom nu heerlijk een paar weken weg. Dit stemmen we altijd goed met elkaar af. Zo is er bij ons veel mogelijk als je kritisch met elkaar naar het rooster kijkt.” En de volgende reis staat alweer gepland. Met oud en nieuw vertrekken ze samen naar Kroatië.