Heeft u vragen?

Debora - Verzorgende IG - Wijk

"Voor elke client zou ik door het vuur gaan"

Debora werkt 25 jaar bij Avondlicht in een van de wijkzorgteams en ze is gelukkig van plan de aankomende 25 jaar te blijven.

“Tijdens mijn opleiding heb ik stagegelopen bij Avondlicht en ben daarna gebleven, al 25 jaar en ik heb het nog steeds heel erg naar mijn zijn. Op 1 Juli 1997, Kermis Grosthuizen, werd ik door de toenmalige directeur van Avondlicht gebeld dat ik een vast contract kreeg. Hij wilde mij niet een hele week laten wachten omdat ik vrij was. Je begrijpt dat ik de beste kermis ooit heb gehad.”

“Van jongs af aan wist ik al wat ik wilde, zorgen voor de opa’s en oma’s, en dat is wat ik nu nog steeds het liefste doe. Natuurlijk is er veel veranderd in de afgelopen jaar en dat is niet altijd makkelijk. Ik zet eigenlijk bij elke verandering toch even mijn hakken in het zand, maar het blijkt elke keer weer dat de cliënten binnen een week niet beter weten en het vaak prima vinden. Daar blijkt toch uit dat veranderingen vaak helemaal niet zo erg zijn. Zo lijkt het gras ook wel eens groener bij de buren maar overal is iets en dan blijf ik toch het liever hier.”

“Binnen het team heb ik het ontzettend naar mijn zin. We staan voor elkaar klaar en hebben veel voor elkaar over. Zo ruilen we diensten als we de gaten kunnen opvullen of als iemand iets belangrijks heeft. Heel fijn om zo samen te mogen werken. Ik ben degene die er het langst werkt maar dat betekent niet dat ik niet open staan voor andere meningen. Ik ben altijd bereid het uit te proberen maar zeg het ook als het toch niet blijkt te werken. Ook dat is bij ons in het team gelukkig geen probleem.”

“Er is een cliënt die hier langer woont dan dat ik er werk. Hij is hier komen wonen toen zijn ouders hier kwamen en hij niet voor zichzelf kon zorgen. Uiteindelijk is ook hij nu bij ons in zorg. Daar maken we samen wel eens grappen over, we horen allebei echt bij Avondlicht. Met mevrouw Wiedeman (foto) heb ik ook een hele leuke band. We kennen elkaar al 15 jaar en ik weet precies wat ze prettig vindt. Goed kijken naar de cliënten, meebewegen en in de gaten houden of we de zorg opnieuw moeten beoordelen maken het werk hier uitdagend en leuk. Ook de kans om samen, als er tijd is, projecten op te pakken om de zorg beter of anders vorm te geven, vind ik leuk en haal ik veel voldoening uit. En ik probeer ervoor te zorgen dat we wel blijven kijken naar wat de cliënt wil en niet alleen wat voor het personeel haalbaar is.”

“In mijn vrije tijd lees ik graag, ben ik graag buiten en geniet ik ontzettend van mijn rol als suikertante voor mijn nichtjes en neefjes. Maar niets doen is eigenlijk mijn grootste hobby (haha).”

Debora, bedankt voor je positieve bijdrage in het team en voor 25 jaar fantastische inzet voor de cliënten, op naar de volgende 25 jaar!