Heeft u vragen?

Bernadet - Helpende

Bernadet deed het!

Bernadet Groen is 62 jaar en heeft al een hele carrière achter de rug. Van het maatschappelijke als gezinsverzorgende, de commercie in de weg- en waterbouw en welzijnscoach is ze nu omgeschoold naar Helpende. Maar dat is nog niet het meest bijzondere, want Bernadet is 62! Afgelopen jaar is ze de schoolbanken weer ingekropen om zich te laten scholen als Helpende in de ouderenzorg.

‘Ik ben een echt mensen-mens en wil altijd leren. Toen ik hoorde dat het mogelijk was om tegelijk te leren en dit ook in de praktijk verder tot uiting te brengen, was ik direct enthousiast. Ik wil nog niet thuis zitten en zag het als zinvolle stap in het laatste deel van mijn loopbaan. Ik heb het geluk dat ik altijd ben blijven leren, want het was best pittig. Naast 24 uur werken ging ik 1 dag per week naar school. Ik had een hele goede praktijkbegeleider en begripvolle collega’s. Uiteindelijk ben ik zelfs Cum Laude geslaagd en ben daar uiteraard toch wel heel trots op.

En nu ben ik dus Helpende bij Avondlicht, op een afdeling waar mensen met dementie wonen. Ik werk er in de zorg en op de huiskamer. Het is heel inspirerend om samen met collega’s goede zorg te verlenen, ieder doet dat met zijn eigen kwaliteit. En dat is ook het leuke, ieder is goed in zijn eigen ding. Ik vind het bijvoorbeeld heelrijk om te zingen met de bewoners en te dansen op de gang. En het mooie is dat we hier ook echt contact met de bewoners hebben. Mijn geluksmoment? Als je ze kan bereiken: als ik de poppetjes in de ogen zie. Dan heb ik ook een blije dag gehad!’