Heeft u vragen?

Annelore - Verpleegkundige

“Het wordt alleen maar beter”

Annelore werkt in de ouderenzorg als verpleegkundige bij locatie Sint Nicolaas in Enkhuizen, maar heeft al eerder voor WLGroep gewerkt voor cliënten met een LVB (Licht Verstandelijke Beperking).

“Al van jongs af aan wist ik dat ik de zorg in wilde. Maar dat is op mijn 16e, niet meteen gelukt toen ik startte met de opleiding voor verpleegkundige. Toen ik daarna begon met de opleiding MMZ, medewerker maatschappelijke zorg, heb ik deze wel goed kunnen afronden. Ik heb verschillende stages gelopen en ben via het Matchpunt (flexibel werken), zodat ik goed kon kijken welke doelgroep het beste bij mij paste, bij de Kwartellaan in Enkhuizen gaan werken. Cliënten met een LVB begeleiden had ik in mijn stages al ervaring mee opgedaan en op deze locatie kon ik mijn kwaliteiten helemaal kwijt.”

“Cliënten begeleiden en erachter komen waarom iemand bepaald gedrag laat zien, structuur en duidelijkheid bieden, dat is wat ik ontzettend interessant vind. Ik heb even een uitstapje gemaakt naar een andere organisatie tot iemand op de verjaardag van mijn moeder zei dat ze nog mensen zochten voor Sint Nicolaas in Enkhuizen en ik meteen dacht leuk! Leuk omdat ik wel nieuwsgierig was naar de ouderenzorg en omdat ik dichterbij huis kon gaan werken. Ook het feit dat er een bekende werkte maakte het verschil voor mij. Na die verjaardag was een gesprek zo gepland en ben ik aangenomen met mijn MMZ diploma voor de niveau 3 functie in de ouderenzorg.”

“Verschillen in de ouderen- en gehandicaptenzorg zijn er zeker maar ik zie ook overeenkomsten. Structuur, duidelijkheid en echt luisteren naar iemand is hetzelfde en de kennis die ik heb opgedaan in de gehandicaptenzorg gebruik ik hier ook vaak. Ook het opbouwen van een band met de cliënten is gelijk en dat is ook iets wat ervoor zorgt dat ik met veel plezier naar mijn werk ga.”

“Al snel kreeg ik de mogelijkheid om mijn Verzorgende IG diploma te behalen en heb ik daarna ook de kans om mijn verpleegkundige diploma te kunnen halen met beide handen aangepakt. Maar het wordt alleen maar beter; ik mag in februari beginnen met mijn opleiding voor kwaliteitsverpleegkundige. Ik ben blij met de kansen die ik heb gekregen en blijf mezelf graag ontwikkelen. Ik ben hier nog lang niet klaar en heb heel veel zin om te beginnen met de volgende stap in mijn carrière.”