Herman - BBL niveau 4

“Ik heb de juiste keus gemaakt”

Herman is 54 jaar, heeft samen met zijn vrouw 5 kinderen in de leeftijd van 18 t/m 25 jaar, en is sinds april gestart met zijn BBL niveau 4 opleiding.

“Ik heb 24 jaar lang bij de KLM gewerkt en toen kwam Corona. In de luchtvaart ging het niet goed en mijn baan zou ook vervallen. Ik heb ervoor gekozen om niet af te wachten maar actie te ondernemen. Ik heb een aantal testen gedaan waar mijn kwaliteiten en ambities liggen. Daar kwam o.a. zorg en welzijn uit.”

“Ik ben toen gaan solliciteren binnen zorg en welzijn en WLGroep gaf mij het beste gevoel. Ik heb eerst twee maanden gewerkt op locatie De Oid en ben nu begonnen met de opleiding. Samen met ZWOpleidingen hebben we een combinatie gemaakt van een niveau 4 opleiding voor verpleegkundige/persoonlijk begeleider”.

“Het gevoel om iets te kunnen betekenen voor de cliënten is voor mij heel belangrijk. Ik mis de druk van mijn vorige werk helemaal niet al moet ik ook wennen om de structuur allemaal los te laten. Alle veranderingen en alles wat ik nog moet leren ervaar ik als heel leuk al is het niet altijd even makkelijk.”

“Het contact met de cliënten ervaar ik als heel goed en ik ben blij dat ik een positieve bijdrage kan leveren. Ik heb de juiste keus gemaakt.”