Leren en werken

Bij WLGroep krijg je alle kans om je vakkennis op peil te houden of te brengen. Zowel theoretisch als in de praktijk. Tijdens je loopbaan bij ons, geven we je hier dan ook alle ruimte voor.

Wil je verder leren via een opleiding? Beter functioneren dankzij bijvoorbeeld timemanagement of mindfulness? Het beste uit je team halen? Of werken aan je leiderschapskwaliteiten? Het kan allemaal bij ons opleidingscentrum van ZWOpleidingen. Daarnaast hebben we diverse stageplaatsen, banen voor zij-instromers/zorgstarters en biedt ons label IetsAnders Werken&Leer trajecten voor als je een afstand tot de arbeidsmarkt hebt.

Jezelf ontwikkelen

ZWOpleidingen biedt begeleiding, coaching, trainingen en opleidingen aan organisaties en medewerkers in de zorg. Ze bieden een breed aanbod van vaardigheids-en bekwaamheidstrainingen en trainingen ter bevordering van de deskundigheid van zorgprofessionals.
Daarnaast zijn zij verantwoordelijk voor de bedrijfsopleiding binnen en het scholingsaanbod bij WLGroep. Alle kennis en ervaring die wij hierin opdoen komt dus uit de praktijk en gebruiken we om onze trainingen en scholingen actueel te houden. Zij begeleiden bovendien studenten tijdens hun beroepspraktijkvorming (BBL en BOL) bij WilgaerdenLeekerweideGroep.

Leren en werken

We investeren voortdurend in de deskundigheid van onze medewerkers. Daarvoor maken we gebruik van verschillende leervormen. Er is veel aandacht voor het leren in het dagelijks werk, want wij zijn er van overtuigd dat de praktijk de beste leerschool is.

BBL / BOL stages
We zijn een erkend leerwerkbedrijf. Je kunt bij ons praktijkervaring opdoen. Je eigen werkbegeleider zorgt voor deskundige begeleiding en coaching. Jaarlijks lopen circa 200 leerlingen bij ons stage. Het grootste deel volgt een BBL of BOL-opleiding voor oa zorghulp, helpende, verzorgende IG of maatschappelijk werk. Ook zijn er stagiaires in de opleiding tot verpleegkundige (niveau 4 en 5), maatschappelijke zorg, kok of facilitair medewerker. Tevens zijn er praktijkschoolstages, stages van leerlingen in het voorgezet onderwijs voor zeer moeilijk lerende kinderen (VSO-ZMLK), de bekende snuffelstages en de maatschappelijke stages. Tijdens je stage breng je in praktijk wat je in je opleiding leert en je ontdekt waar je goed en minder goed in bent. Veel van onze medewerkers zijn ooit bij ons begonnen als stagiair. 

Zij-instroom (BBL-Z)
Heb jij altijd al in de zorg willen werken? Dan kun je nu de overstap maken. 
Je kunt rekenen op een goed startsalaris met alle extra voorwaarden van de cao. Bovendien verzorgen en betalen we je opleiding. Je kunt aan de slag als BBL student zorg en/ of welzijn Niveau 3 of 4 en je start jouw studie voor een erkend Mbo-diploma. Afhankelijk van welke opleiding het beste bij jou aansluit duren de verschillende opleidingen tussen de 2 en 4 jaar. Je leert in de praktijk en je volgt samen met collega’s lessen aan één van de collega's. De opleidingen in de ouderenzorg worden via het Horizoncollege aangeboden en starten 2 x per jaar. De opleiding duurt iets korter dan regulier, zo’n 2 / 2,5 jaar. De opleidingen in de gehandicaptenzorg worden via VONK aangeboden en starten 4 x per jaar. De duur van deze leertrajecten hangt af van de geselecteerde opleiding. 

Meer info
Heb je interesse in een leer-/werktraject of stage bij WLGroep? Dan kun je voor meer informatie terecht bij één van onze opleidingsfunctionarissen via ZWOpleidingen, kijk dan op Werken en leren bij WLGroep - ZWOpleidingen ! Of kijk rechtstreeks bij onze vacatures.

Meer weten?

Neem dan contact op met
Geranda Mantel, telefoon 06 1023 6404 of
Astrid Smit, telefoon 06 1311 4260 

Of per email: info@zwopleidingen.nl

Afstand tot de arbeidsmarkt

Leer-/werkbedrijf IetsAnders ondersteunt mensen met een arbeidsbeperking of afstand tot de arbeidsmarkt. Ze begeleiden deelnemers via een intensief oriëntatie- en trainingstraject naar passend werk, werkgerichte dagbesteding of gerichte scholing. Samen gaan we op zoek naar wat bij je past en waar je mogelijkheden liggen. Jij bepaalt het doel en daarmee jouw toekomst. Er is meer mogelijk dan je denkt!

  • Heroriëntatie op onderwijs of terugkeer naar school via IetsAnders DOEN
  • Oriëntatietrajecten
  • Aanleren arbeidsvaardigheden
  • Werkervaringstrajecten (bijvoorbeeld aan groenwerk, dierverzorging, horeca, camping, onderhoudswerk of trajecten bij diverse werkgevers)
  • Begeleiding en jobcoaching

Of je een Wajong-uitkering ontvangt, onder de participatiewet valt of zorg van ons ontvangt, wij helpen je graag!


Meer informatie vind je op de website van IetsAnders.